Lesaanbod

Benieuwd naar ons lesaanbod? Hieronder vind je meer informatie over de (groeps)lessen die worden aangeboden.

Peuters

Op een ongedwongen, leuke manier worden peuters gemotiveerd om te bewegen. Na meerdere onderzoeken is gebleken dat het voor de motoriek heel goed is wanneer peuters op jonge leeftijd echt gestimuleerd worden om te bewegen en te ontdekken wat ze allemaal kunnen. Tijdens de peuterles wordt er gewerkt met toestellen en naast gymnastiek worden ook liedjes en dansjes gedaan.

(op dit moment wordt gezocht naar een peutergymjuf- of meester en worden er geen lessen aangeboden)

Groep 1,2 en 3: Kleutersport en spel

Deze lessen staan in het teken van ontdekkend bewegen en de grondvormen van een aantal sporten.

Hierbij kun je onder andere denken aan: klimmen, klauteren, mikken, gooien, vangen, balanceren, gymnastiek en bewegen met muziek.

Wanneer: vrijdagmiddag 14.30 – 15.30 uur
Waar: Sportcentrum Eekeburen (Tremahal)

Groep 4 en 5: Juniorsport

Bij deze lessen komt de focus al meer te liggen op stoeispelen en spel.

Daarbij valt te denken aan balspelen, bewegen op muziek, judo en kickboksen, maar ook klimmen, klauteren en gymnastiek.

Wanneer: vrijdagmiddag 15.30 – 16.30 uur
Waar: Sportcentrum Eekeburen (Tremahal)

Groep 6,7,8 en brugklas: Freesports

Voor de oudere deelnemers worden het al meer concretere sporten. Verschillende sporten worden in een aantal weken aangeboden zodat er echt geproefd kan worden aan de sport. De lessen zullen veelal een dubbele invulling hebben. Zodat er twee verschillende sporten in een les aangeboden worden. Zo is er voor iedereen een leuke invulling. Hierbij zullen onder andere stoei- en vechtspelen, balspelen, bewegen op muziek en freerunnen voorbij komen.

Dit is een voorlopige groepsindeling, de groepsindeling kan wijzingen aan de hand van het aantal aanmeldingen in de specifieke groepen.

Wanneer: vrijdagmiddag 16.30 – 17.30 uur
Waar:  Sportcentrum Eekeburen (Tremahal)

55-plussers

Iedere woensdagochtend verzamelt zich een gezellige, fanatieke groep 55 plussers zich om met elkaar te sporten. Onderstaande is door één van de leden geschreven:

Wat is het heerlijk om te bewegen en vooral met zo’n super gezellige groep. We beginnen met een warming up om alle lichaamsdelen goed los te krijgen. Dan gaan we volleyballen, dit mag rechtstreeks teruggespeeld worden of met een stuit. Er wordt veel gelachen en toch fanatiek gespeeld. Om half 12 gaan we met z’n allen koffie drinken in de kantine en om 12 uur gaan we weer naar huis.

Wanneer
Woensdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur

Voor wie
Voor 55 plussers

Wil je graag lid worden? Schrijf je snel in!